Privacy and GPDR Cookie Consent

Η λίστα με τα απαραίτητα για την πρώτη Δημοτικού

Η ώρα που το πρωτάκι θα περάσει το κατώφλι του Δημοτικού πλησιάζει και ως γονείς κι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά το άγχος των μαμάδων και μπαμπάδων να έχει το παιδάκι τους όλα τα εφόδια που θα χρειαστεί από την πρώτη κιόλας μέρα.


Τις πρώτες κιόλας μέρες η κάθε δασκάλα ή δάσκαλος δίνει την δική του λίστα για το τί ακριβώς θα χρειαστεί το παιδί κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς. Αλλά επειδή ως γονείς θέλουμε να είμαστε προνοητικοί και οργανωμένοι, ακολουθεί η λίστα του Mysunshine.gr με τα απολύτως απαραίτητα για τα αγαπημένα μας πρωτάκια, την οποία θα βρείτε και σε εκτυπώσιμη μορφή στο τέλος του άρθρου για να μην ξεχάσετε τίποτα. 

 

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ


1. Η τσάντα:
Κλασική ή με ροδάκια ή σε στυλ ταχυδρόμου η τσάντα είναι το βασικό αξεσουάρ κάθε μαθητή. Προσέχουμε να είναι άνετη, ελαφριά, με ιμάντες με ενίσχυση και επένδυση και να εφαρμόζει σωστά στο σώμα του παιδιού. Αν επιλέξουμε τσάντα με ροδάκια θέλουμε να είναι αρκετά ανθεκτική γιατί «κακοποιείται» πολύ περισσότερο από τα σακίδια πλάτης. Επιλέγουμε τσάντα με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για να οργανώνει καλύτερα τα πράγματά του το παιδάκι μας και με θήκη για παγούρι εξωτερικά για να μην υπάρξουν τυχόν διαρροές στα βιβλία.



2. Η κασετίνα που θα πρέπει να έχει καθημερινά:

  • 2 μολύβια
  • 1 ξύστρα (βαρελάκι, που να μαζεύει τα ξύσματα)
  • 1 χάρακα και ένα ψαλιδάκι
  • 1 κουτί ξυλομπογιές
  • Και 1 απλή σβήστρα


3. Τετράδια
Η δασκάλα ή δάσκαλος του παιδιού θα σας πει πόσα τετράδια και σε τι χρώματα τα θέλει. Οπότε δεν βιαζόμαστε να τα αγοράσουμε. Καλό είναι να έχουν σκληρό εξώφυλλο για να μην τσαλακώνονται εύκολα και να έχουμε και ένα απλό πρόχειρο στο σπίτι για την εξάσκηση στην ορθογραφία.

 

4. Παγούρι και φαγητοδοχείο
Πέρα από το σχέδιο το οποίο θέλουμε να ενθουσιάσει το μικρό μας για να τρώει με χαρά όσα του ετοιμάζουμε, προσέχουμε το παγούρι και το φαγητοδοχείο του να είναι ανθεκτικά και εύκολα στην χρήση από το παιδί. Διαλέγουμε το φαγητοδοχείο το οποίο θα βολέψει στο καθημερινό κολατσιό ή φαγητό ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού - δοχείο με χωρίσματα για να έχει ποικιλία, δοχείο θερμός για το ολοήμερο, σετ φαγητοδοχείων για να παίρνει μαζί και το φρούτο ή την σαλάτα του.

 

5. Πλαστικό αυτοκόλλητο προστατευτικό
Χρήσιμο είναι να «ντυθούν» τα βιβλία με διαφανές πλαστικό αυτοκόλλητο, που θα τα προστατέψει από τη φθορά της καθημερινής χρήσης.

 

6. Ετικέτες
Πάνω στα τετράδια, τα βιβλία και τα ντοσιέ θα πρέπει να υπάρχουν αυτοκόλλητες ετικέτες που να γράφουν το όνομα, το μάθημα και το τμήμα του παιδιού. Μπορείτε να δείτε εδώ την συλλογή μας από εκτυπώσιμες ετικέτες και να επιλέξετε με το παιδί σας αυτές που θα του αρέσουν.

Μερικές συμβουλές για να κυλήσει ομαλά η χρονιά:

  • Ενθαρρύνουμε το παιδί να φτιάχνει μόνο του την τσάντα του. Αυτό θα το κάνει να είναι οργανωμένο και ανεξάρτητο. Ελέγχουμε διακριτικά την τσάντα αν είναι προετοιμασμένη για την επόμενη ημέρα αλλά και για τις εργασίες που γίνονται στην τάξη και για τυχόν ανακοινώσεις από την δασκάλα
     
  • Έχουμε στο σπίτι όλα τα απαραίτητα για την κασετίνα (διπλά και τριπλά για αρχή) για να μπορεί το παιδί καθημερινά να παίρνει μαζί του όσα χρειάζεται. Φροντίζουμε η κασετίνα και η τσάντα του παιδιού να μην έχουν περισσότερα σχολικά είδη από όσα πραγματικά χρειάζεται.
     
  • Φτιάχνουμε μια ήσυχη γωνιά για διάβασμα στο σπίτι. Ένα απλό γραφειάκι, μια αναπαυτική καρέκλα και μια μολυβοθήκη με τα αναλώσιμα που χρειάζεται είναι αρκετά για να εξοικειωθεί το παιδί με το καθημερινό διάβασμα.
     
  • Βοηθάμε το πρωτάκι μας στα μαθήματα όταν και όσο χρειάζεται. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, καλό είναι να ξεκινήσει να διαβάζει μόνο του από την πρώτη δημοτικού.

 

Καλή αρχή και καλή, δημιουργική σχολική χρονιά!

*ΕΔΩ θα βρείτε εκτυπώσιμη λίστα για να προετοιμαστείτε για την πρώτη δημοτικού χωρίς άγχος και χωρίς να ξεχάσετε τίποτα!

To the main pageNext article