Warning: inet_ntop(): Invalid in_addr value in /home/mysunshine/public_html/app/functions/fn.common.php on line 2009
Αξεσουαρ :: ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ :: Γυαλιά Ηλίου KiETLA :: KiETLA Γυαλιά Ηλίου 2-4 ετών Jokala
 

KiETLA Γυαλιά Ηλίου 2-4 ετών Jokala

25.90 
+

Τα γυαλιά KiETLΑ είναι μοναδικά στην παγκόσμια αγορά!

  • Προσφέρουν την υψηλότερη προστασία από τον ήλιο - 100% προστασία από UVA και UVB ακτινοβολία - κατηγορία φακών Νο 4 η υψηλότερη. 
  • Δεν σπάνε - δεν γρατσουνίζονται (anti scratch)
  • Από υποαλλεργικό ελαστομερές που δεν ερεθίζει τα παιδιά
  • Πολύ ελαφρύς σκελετός για να τον δέχονται τα παιδιά ευκολότερα
  • To ύψος των φακών είναι 30mm για να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία όταν τα παιδιά (όπως συνηθίζουν άλλωστε) κοιτούν προς τα πάνω. 

Πέραν των παραπάνω, τα γυαλιά ηλίου KiETLA διαφέρουν δεν δέχονται ότι ένα μέγεθός ή ένα σχήμα γυαλιού μπορεί να καλύψει όλες τις παιδικές ηλικίες. Σε κάθε ηλικία το σχήμα του προσώπου του παιδιού είναι διαφορετικό και η KiETLA έρχεται να καλύψει αυτές τις ιδιαιτερότητες, προσφέροντας τη μεγαλύτερη γκάμα γυαλιών σε νούμερο με σκοπό τη μεγαλύτερη άνεση και προστασία του παιδιού. 

Γαλλικός σχεδιασμός - Γαλλική φινέτσα - Γαλλική κατασκευή

Φροντίστε άμεσα για την υγεία των ματιών του μωρού σας!

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ από τη δημοσίευση της κας Κωνσταντίνα Κουφαλά Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής 

 

 
Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, συνδυάστε τα γυαλιά με ένα καπέλο Kietla, 100% βαμβακερό με δείκτη προστασίας UPF 50+ , διπλής όψεως και κερδίστε ΕΚΠΤΩΣΗ 10%Την προσφορά θα την βρείτε εδώ.

Δείτε οπωσδήποτε το video και απολαύστε τα πιτσιρίκια που χαίρονται με τα γυαλιά τους!

Διαλέξτε χρώμα

Purple

 

Menthol blue

Strong Grey

Cream

 

Pink

Black

Strong Grey

Peacok Blue

 

 

Blue royal

Mauve

Light grey

Sky blue

Light Pink

Yellow

Coral

Emerald Green

 

Blue Canard

 

Ανακαλύψτε επίσης τα όμορφα βαμβακερά καπέλα KiETLΑ ΕΔΩ! Είναι τα μόνα καπέλα που συνδυάζουν UV προστασία και από τις δύο πλευρές! 

Γνωρίζουμε ότι αυτό το θέμα απασχολεί πάρα πολύ τις νέες μητέρες. Στο εξωτερικό η οδηγία είναι σαφής "τα παιδιά πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου από την πρώτη στιγμή που βγαίνουνε στον ήλιο γιατί τα μάτια τους ειναι παντελώς απροστάτευτά. Ακόμη και τα βρέφη."

Στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε βρει κάποια σαφή οδηγία και δεν υπήρχε μία απόλυτη γραμμή ανάμεσα τους παιδιάτρους. Οι παιδο-οφθαλμίατροι, ειδικά όσοι έχουνε ειδικευθεί στο εξωτερικό, προτείνουν τα γυαλιά ηλίου από τη βρεφική ηλικία ωστόσο ο γονιός απευθύνεται σε έναν παιδο-οφθαλμίατρο όταν υπάρχει πρόβλημα και όχι προληπτικά. 

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Health View, άρθρο της Χειρούργου Οθφαλμιατρου κ. Κωνσταντίνας Κουφαλά, διακεκριμένη επιστήμονας και Προέδρος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όταν τα παιδιά από την βρεφική ακόμη ηλικία δεν φορούν γυαλιά ηλίου. Σας παραθέτουμε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο Health View.

Η υπεριώδης (UV) ακτινοβολία από το ηλιακό φως έχει συσχετιστεί με πολλά οφθαλμολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Οι ερευνητές λένε ότι όσο μεγαλύτερη έκθεση είχατε σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ζωής σας, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος να νοσήσετε από ασθένειες που απειλούν την όραση.

Επειδή τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο έξω από ό,τι οι ενήλικες, οι ειδικοί λένε ότι σχεδόν το ήμισυ της έκθεσης ενός ατόμου στην υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ζωής του, πραγματοποιείται μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Επίσης, τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβη του αμφιβληστροειδούς από την υπεριώδη ακτινοβολία, επειδή ο φακός στο μάτι ενός παιδιού είναι διαυγέστερος από το φακό των ενηλίκων, επιτρέποντας σε περισσότερες υπεριώδεις ακτίνες να διεισδύσουν μέσα στο μάτι. 

Άλλοι δύο λόγοι που καθιστούν τα μάτια των παιδιών ιδιαίτερα ευαίσθητα στον ήλιο είναι οι σχετικά μεγάλες κόρες και η υπερμετρωπία, που οδηγεί στο να εστιάζονται περισσότερες φωτεινές ακτίνες πάνω στον αμφιβληστροειδή. Οι παράγοντες αυτοί καθιστούν πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά, ακόμα και βρέφη, να φορούν γυαλιά ηλίου που αποκλείουν την υπεριώδη ακτινοβολία, όταν είναι σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ. Δεν υπάρχει κάποιο κατώτερο όριο από το οποίο και μετά να επιτρέπεται η χρήση των γυαλιών ηλίου. Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα βρέφη απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο.

Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 1-2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα να φοράνε γυαλιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να μας μιμηθούν. Επομένως η απάντηση είναι ότι ένα παιδί ξεκινά να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του. Η ηλικία αυτή διαφέρει από παιδί σε παιδί, καθώς άλλα παιδιά φορούν με ευχαρίστηση γυαλιά ηλίου από ενός έτους ή και μικρότερα, ενώ άλλα δεν τα ανέχονται ακόμα και στα τρία ή τέσσερά τους χρόνια. Για τα μικρότερα βρέφη, η χρήση καπέλου και στέγαστρου στο καρότσι τους είναι ουσιώδης για την αποφυγή των επιβλαβών συνεπειών του ήλιου. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου ωστόσο πρέπει να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις, ώστε να μην αλλοιώνουν τα χρώματα που φθάνουν στον αναπτυσσόμενο παιδικό αμφιβληστροειδή και επίσης να μην παραμορφώνουν τα είδωλα. 

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Η UVA είναι υπεριώδης ακτινοβολία που μπορεί να διαπεράσει το δέρμα και να φτάσει βαθιά στα μάτια. Οι ακτίνες UVA μαυρίζουν το δέρμα σας, αλλά μπορούν να του προκαλέσουν επίσης σημάδια γήρανσης. Τα μάτια μας κινδυνεύουν περισσότερο από το δέρμα μας κι αυτό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.  Και επειδή οι ακτίνες UVA μπορούν να διαπεράσουν το μάτι, έχουν ενοχοποιηθεί για την ανάπτυξη καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Συγκεκριμένα η UV ακτινοβολία καταστρέφει σταδιακά τον αμφιβληστροειδή και τον φακό του ματιού, οδηγώντας σε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας  και καταρράκτη. Οι ακτίνες UVA αντιπροσωπεύουν έως και το 95% της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας που φθάνει στην επιφάνεια της Γης. UVB είναι η υπεριώδης ακτινοβολία υψηλής ενέργειας, που μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στο δέρμα σας. 

Ο κερατοειδής μπλοκάρει τις περισσότερες από τις ακτίνες UVB που εισέρχονται στο μάτι, προστατεύοντας τους εσωτερικούς ιστούς των ματιών. Αλλά η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB μπορεί να προκαλέσει σοβαρό και επώδυνο «ηλιακό έγκαυμα» του κερατοειδούς που ονομάζεται φωτοκερατίτιδα. Εκτός από την πρόκληση προβλημάτων στα μάτια, οι ακτίνες UVA και UVB μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος των βλεφάρων και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Η UV έκθεση έχει επίσης συσχετισθεί με την ανάπτυξη πτερυγίων. Να είστε επιφυλακτικοί με παιδικά γυαλιά ηλίου που λένε ότι «εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία», χωρίς να προσδιορίζουν το πραγματικό ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας που απορροφούν οι φακοί.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φορούν γυαλιά ηλίου, ακόμα και σε συννεφιά για να προστατεύσουν τα μάτια τους.

Τα γυαλιά ηλίου των παιδιών θα πρέπει να δεσμεύουν 100% και των δύο τύπων υπεριώδους ακτινοβολίας UVA και UVB. Η ικανότητα να απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το χρώμα των φακών. Επίσης η εφαρμογή είναι ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε,καθώς τα γυαλιά δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά και να μην ακουμπούν τις βλεφαρίδες ή τα μάτια του γιατί θα ενοχλούν το παιδί σας και δε θα θέλει να τα φορέσει. Συχνά τα παιδικά γυαλιά γλιστρούν προς τα κάτω ιδίως σε μικρά παιδιά κάτω των 3 ετών, διότι η βάση της μύτης είναι πλατιά και δεν προσφέρει επαρκές στήριγμα στον σκελετό των γυαλιών. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική σέλλα από σιλικόνη.

Πρέπει να προτιμώνται:

Άθραυστοι φακοί με 100% προστασία. Οι καλύτεροι φακοί για τα γυαλιά ηλίου των παιδιών είναι οι πολυκαρβονικοί και θα πρέπει να παρέχουν 100% προστασία UV. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε αν βεβαιωθείτε ότι συνοδεύονται από το σήμα CE. Οι πολυκαρβονικοί φακοί είναι έως και 10 φορές πιο ανθεκτικοί από τους κανονικούς πλαστικούς φακούς και είναι ελαφρύτεροι από το γυαλί ή τους συνηθισμένους πλαστικούς φακούς. Επίσης κρατήστε οι ίδιοι τα γυαλιά μπροστά στα μάτια σας και ελέξτε ότι δεν προκαλούν παραμόρφωση των αντικειμένων.

Σκελετό που εφαρμόζει καλά και είναι ελαφρύς. Για την καλύτερη προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και την προστασία από τη σκόνη και άλλα σκουπίδια, ένας άθραυστος μαλακός σκελετός, που εφαρμόζει καλά, είναι η καλύτερη επιλογή για τα γυαλιά ηλίου των παιδιών. Να εφαρμόζει άνετα στη μύτη και πίσω από τα αυτιά και να υπάρχει καλή κάλυψη της περιοφθαλμικής περιοχής (γύρω από το μάτι). Ψάξτε για γυαλιά ηλίου που έχουν ελαστικούς σκελετούς, κατασκευασμένους από καουτσούκ, για να αποφευχθεί το σπάσιμο και πιθανός τραυματισμός των ματιών ή του προσώπου.  Επιλέξτε χρωματιστούς, μοντέρνους σκελετούς που θα χαίρονται να τους φοράνε και αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν μόνα τους το σκελετό που τους αρέσει.

Μεντεσέδες που εκτείνονται πέρα από τις  90o και λειτουργούν σαν ελατήρια εξασφαλίζουν την σωστή εφαρμογή του σκελετού και μειώνουν τον κίνδυνο να πέσουν ή να καταστραφούν τα γυαλιά κατά τη διάρκεια αθλητικών ή άλλων δραστηριοτήτων.

Ένα λαστιχάκι, που δένει στα γυαλιά πίσω από τα αυτιά βοηθάει ώστε να εφαρμόζουν σωστά τα γυαλιά στο κεφάλι του παιδιού και να μη χαθούν ή σπάσουν. Υπάρχουν πλέον και τα γυαλιά ηλίου που αντί για βραχίονες έχουν λάστιχο. Στα μεγαλύτερα παιδιά που συνήθως φορούν κλασικούς σκελετούς, μπορείτε να πάρετε ένα κορδόνι ή κλιπ που δένει στα ρούχα του παιδιού, το οποίο θα επιτρέπει στα παιδιά να κρεμούν τα γυαλιά τους από το λαιμό και είναι μια καλή λύση ώστε να μην πέφτουν κάτω. Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση αυτών των κορδονιών σε βρέφη ή πολύ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη, διότι υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού.

Για καλύτερη προστασία, μια καλή ιδέα είναι τα παιδιά να φορούν καπέλο με πλατύ γείσο, καθώς και γυαλιά ηλίου, όταν περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους τις ηλιόλουστες μέρες. Οι ερευνητές λένε ότι ένα καπέλο που σκιάζει τα μάτια και το πρόσωπο μπορεί να μειώσει το ποσό της ακτινοβολίας UV στο μισό. Και μην ξεχνάτε το αντιηλιακό! 

Προσοχή στα φτηνά γυαλιά ηλίου για παιδιά. Γυαλιά ηλίου από πλανόδιους πωλητές μπορεί να έχουν ψεύτικες αυτοκόλλητες ετικέτες και μπορεί να δημιουργήσουν άλλους κινδύνους. Στο πρόσφατο παρελθόν, η αμερικανική Επιτροπή Προστασίας Καταναλωτή απαίτησε την ανάκληση διάφορων φθηνών γυαλιών ηλίου για παιδιά, γιατί το χρώμα των φακών περιείχε μη αποδεκτά επίπεδα μολύβδου. Σκελετοί από νικέλιο πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί να είναι τοξικοί και αλλεργιογόνοι. Επίσης, οι σκελετοί, οι μεντεσέδες και οι φακοί των φθηνών παιδικών γυαλιών ηλίου, συχνά δεν είναι τόσο ανθεκτικοί όσο στα ποιοτικά γυαλιά ηλίου.

Κωνσταντίνα Κουφαλά, Χειρουργός Οφθαλμίατρος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

 

Ποιος ειπε οτι τα γυαλια ηλιου τα φοράμε μονο καλοκαίρι..??ελαφριά κ μοδατα ταιριάζουν με κάθε στυλ...Κ τα λατρεύουμε..γιατί μας προστατεύουν τέλεια από τον ήλιο!!Τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα #kietla ❤
Τέλεια. Πήραμε τη σειρά 2-4 ετών, ούτε να τα βγάζει, ούτε να την ενοχλούν, ούτε να την κουράζουν. Φοριούνται πολύ εύκολα, είναι εύκαμπτα, δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα χερούλια, ούτε να χαθεί κάποια βίδα γιατί απλά δεν έχουν βίδες. Νομίζω ότι θα είναι τα μόνα που θα παίρνουμε από εδώ και στο εξής!!!
φανταστικά! !!τα λατρεψαμε αλλά δυστυχώς τα χάσαμε και τώρα θα ξαναπαρουμε γιατί δεν πάμε πουθενά χωρίς τα γυαλιά μας!!
Einai teleia...ta agorasa perisi kai apo tote ta forame sineheia, heimona kalokairi...theoro kai poli oikonomika...sigoura tha ksanaparo molis auta giniun mikra
Πραγματικά θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επιλογή γυαλιών που θα μπορούσα να πάρω στη μικρή μου. Τα φορούσε καθημερινά στη θάλασσα , στο παιχνίδι και στη βόλτα. Είναι μαλακά, ανθεκτικά , όμορφα και προστατευτικά . Μάλιστα τα πήρα και ως δώρο και εκείνη η οικογένεια τα χάρηκε πάρα πολύ. Και του χρόνου που θα χρειαστεί να αλλάξουμε μέγεθος ,πάλι από την ίδια εταιρία θα επιλέξω.Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
O mikroulis mas ta foraei apo 6 minwn!!!pernoume to ena sxedio meta to allo k eimai polu euxaristimeni...aneta,malaka gia to kefalaki,den spane(to pio vasiko!!)oti k an tous kanei me ta mikra tou xerakia!!megali pikoilia se xrwmata gia kathe tou exodo kai polu stathera sto kefalaki..
Πολύ ευχαριστημένη από την αγορά μας.Ο μικρός τα ευχαριστήθηκε πολύ!
Το δεύτερο ζευγάρι γυαλάκια της συγκεκριμένης εταιρείας! Τα πρώτα τα φορούσαμε ανελιπώς και από ότι φαίνεται και αυτά θα λάβουν της ίδιας αντιμετώπισης! Απίθανα, πολύ όμορφο σχέδιο και στρώσιμο και το λουράκι τα " κρατάει " στη θέση τους!! Ο μικρός τα λατρεύει και η μαμά επίσης. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Τα γυαλιά είναι γουστόζικα και απίστευτα πρακτικά λόγω της ευελιξίας τους! Προστατεύουν ικανοποιητικά από τον ήλιο, είναι ελαφριά και εφαρμόζουν εύκολα χωρίς να πιέζουν. Θα τα σύστηνα ανεπιφύλακτα! :)
Απλά υπέροχα!!τα φορούσε ο μικρός μου (18 μηνων ) σε κάθε πρωινή μας έξοδο !!
Γράψτε μια κριτική