Privacy and GPDR Cookie Consent

Πως να εισάγετε το βοήθημα ύπνου Lulla στην ρουτίνα του μωρού σας;

Από την AMANDA BUDE

Ολιστική Ειδικό Ύπνου


Το βοήθημα ύπνου Lulla σχεδιάστηκε στην Ισλανδία έπειτα από πολλά χρόνια επιστημονικής έρευνας, που φανερώνει πως η εγγύτητα βελτιώνει τον ύπνο, τηv ευημερία και την ασφάλεια για το παιδί. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τρυφερή ανθρώπινη επαφή. Ωστόσο, η κούκλα Lulla έχει στόχο να γίνει η 2η καλύτερη επιλογή

3 μαμάδες από την Ισλανδία δημιούργησαν την Lulla . H Lulla κρατάει παρέα στον ύπνο τα προωράκια, τα μωρά, τα παιδιά και ακόμα παραπάνω. Έχει λουράκια velcro για να τοποθετηθεί με ασφάλεια στην κούνια μέχρι το παιδί σας να είναι έτοιμο να αγκαλιάσει τη Lulla . Μιμείται την εγγύτητα ενός αγαπημένου προσώπου, με το απαλό φυσικό της βαμβάκι και χαλαρωτικούς ήχους από πραγματική αναπνοή και παλμούς της καρδιάς. Η Lulla αναπαράγει τους ήχους για 12 συνεχόμενες ώρες , ώστε να παρέχει ασφάλεια  όλη τη νύχτα. 

Ο μοναδικός σχεδιασμός της είναι βασισμένος σε επιστημονική έρευνα που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο η εγγύτητα και ιδιαίτερα ο ήχος των παλμών της καρδιάς και της αναπνοής βελτιώνουν την αίσθηση της ασφάλειας, τον ύπνο και την ευημερία.

 • Τα μωρά κοιμούνται γρηγορότερα και περισσότερο
 • Σταθεροποιούνται οι παλμοί της καρδιάς και η αναπνοή
 • Η νευρολογική ανάπτυξη ενισχύεται
 • Αυξημένη ευημερία, λιγότερο στρες και κλάμα


Πριν εισάγετε το παιδί σας στη Lulla, αφαιρέστε τη από τη συσκευασία της για να αποκτήσει φυσικό άρωμα. Μπορείτε, επίσης, να την πλύνετε. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε ισχυρά απορρυπαντικά. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τη μονάδα ήχου. Κρατήστε τη Lulla για τουλάχιστον 2-3 μέρες κοντά σας, ώστε να απορροφήσει τη μυρωδιά σας στο υπέροχο ύφασμά της!


Εισάγοντας το βοήθημα Lulla σε βρέφος 0-4 μηνώνΣε αυτή την ηλικία, η Lulla εστιάζει στη βιολογία. Για 9 μήνες, το μωρό σας ήταν σε ένα ζεστό, σκοτεινό και προστατευμένο περιβάλλον, ακούγοντας τους παλμούς της καρδιάς. Το ταξίδι αυτό σταματά με τη γέννηση του.

Είναι γνωστό ότι όλα τα μωρά γεννιούνται με ένα αντανακλαστικό που προϋποθέτει κάποια βασικά στοιχεία για να νιώθουν ασφαλή και προστατευμένα και να αποκοιμηθούν ήρεμα. Τα μωρά αντιδρούν θετικά στους παλμούς της καρδιάς και της αναπνοής, πράγμα που εξηγεί γιατί αγαπούν να κοιμούνται στην αγκαλιά σας.


Συγκεκριμένα, σε αυτή την ηλικία, είναι πολύ εύκολο να ενσωματώσετε τη Lulla στη ρουτίνα ύπνου του μωρού σας.


 1. Ενώ το μωρό κοιμάται, απλά ενεργοποιείστε τη Lulla καθώς το κρατάτε. Έτσι, θα μπορεί να ακούει την καρδιά και την αναπνοή όσο είναι στην αγκαλιά σας.
 2. Όταν βάζετε το μωρό για ύπνο στη κούνια ή στην καλαθούνα, χρησιμοποιείστε, σύμφωνα με της οδηγίες για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS), τα λουράκια velcro για να ασφαλίσετε τη Lulla, είτε στα πλαϊνά του κρεβατιού ή ακόμα και από την εξωτερική της πλευρά. Αυτή η απόσταση και ροή του αέρα μεταξύ της Lulla και του μωρού σας διαφέρουν ανάλογα το μέγεθος του κρεβατιού που κοιμάται την εκάστοτε στιγμή.
 3. Χρησιμοποιείστε τη Lulla για όλους τους ύπνους κατά την διάρκεια της μέρας αλλά και κατά το βραδινό ύπνο. Μπορείτε να επιλέξετε τη Lulla ακόμα και για το καροτσάκι ή στο αμάξι αν το μωρό είναι αναστατωμένο. Μη φοβάστε τη συχνότητα των ήχων της Lulla, καθώς φτάνει μέχρι τα 65 ντεσιμπέλ και έχει 3 επίπεδα έντασης, ώστε να πειραματιστείτε με τον ήχο και να δείτε τι ταιριάζει στις ανάγκες του μωρού σας.Εισαγωγή της κούκλας Lulla σε βρέφος 5-12 μηνών


Θυμηθείτε ότι γύρω στους 5-6 μήνες το μωρό σας βιώνει την αναπτυξιακή φάση της μονιμότητας των αντικειμένων καθώς και τη μνημονική ανάπτυξη. Αν υπάρχει διαταραχή του ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα μωρά όταν μεταβαίνουν στη φάση REM του ύπνου, θα ξυπνήσουν, θα αναρωτηθούν αν το περιβάλλον είναι ασφαλές και προστατευμένο και μετά θα αποκοιμηθούν ξανά. Η Lulla θα είναι εκεί για αυτά.


 1. Φτιάξτε μία λίστα με όλες τις στιγμές που το παιδί σας χάνει τον ύπνο του πριν τελικά μπορέσει να κοιμηθεί.
 2. Ανάλογα τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό και ειδικά αν οφείλεται σε εσάς (η εν μέρη σε εσάς), η σταδιακή εισαγωγή της Lulla στη ρουτίνα του ύπνου ως πρώτο βήμα είναι σημαντική, σε αντίθεση με το να έχετε τη Lulla κοντά του και να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή.
 3. Αγκαλιάστε τη Lulla ή φέρτε τη κοντά σας για να απορροφήσει τη μυρωδιά σας.

Τεχνική ενσωμάτωσης 3 ημερών


ΜΕΡΑ 1

Εισάγετε τη Lulla στο μωρό σας σε ασύγχρονη φάση από τον ύπνο του, και όταν δεν είναι κουρασμένο. Ξεκινήστε χωρίς ήχο και απλά παίξτε μαζί με τη Lulla. Χρησιμοποιείστε φράσεις όπως “αυτή είναι η Lulla, ο/η φίλος/η σου” ή “Πες γεια στη Lulla, θέλει να σου κάνει παρέα όταν κοιμάσαι.”

ΜΕΡΑ 2

Μετά από μια μέρα ενσωμάτωσης της Lulla, ενεργοποιείστε τον ήχο και δείτε πως αντιδράει το μωρό, συνεχίστε το παιχνίδι, αγκαλίτσες και το φαγητό κοντά στη Lulla.

ΜΕΡΑ 3

Ξεκινήστε την ώρα του ύπνου και ενσωματώστε τη Lulla στη ρουτίνα σας.

 • Βάλτε τη στο δωμάτιο του μωρού
 • Ενεργοποιείστε τη Lulla, ώστε να καταλάβει το μωρό σας ότι ήρθε ή ώρα για ύπνο
 • Κλείστε τις κoυρτίνες
 • Φορέστε του τα πυτζαμάκια
 • Φάτε/διαβάστε/πάρτε αγκαλίτσα το μωρό & τη Lulla
 • Τοποθετήστε το μωρό σας στη κούνια και τη Lulla στο πλάι της κούνιας


Αν χρειαστεί να χαλαρώσετε το μωρό σας με τρόπους που συνηθίζατε μέχρι σήμερα και να χρησιμοποιήσετε τη Lulla, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενδεχομένως να πάρει κάποιες μέρες να τη συνηθίσει.Εισαγωγή της κούκλας Lulla σε παιδί άνω των 12 μηνών


     


Τώρα που το μωράκι σας είναι λίγο μεγαλύτερο, κάποια παιδάκια θα την αγκαλιάσουν αμέσως σαν μωρό, ενώ άλλα θα δυσκολευτούν.

Η ενσωμάτωση εξαρτάται τελείως από το αν το μωρό σας βιώνει άγχος αποχωρισμού τη δεδομένη στιγμή.

Η Lulla είναι πραγματικά αποτελεσματική με τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά γιατί αντιμετωπίζει το άγχος αποχωρισμού που βιώνουν μέσα στη μέρα ή κατά τη διάρκεια του ύπνου.


ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ όσο μεγαλύτερο είναι το παιδάκι, τόσο πιο πολύ έχουν παγιωθεί οι διαταραχές στον ύπνο, όποτε έχετε υπομονή!


 1. Φτιάξτε μία λίστα με όλες τις ανήσυχες στιγμές που βιώνει το παιδί στον ύπνο του πριν αποκοιμηθεί
 2. Ανάλογα το είδος τους, ειδικά αν οφείλονται στην απουσία σας, ή προσθήκη της Lulla ως ένα μέρος της ρουτίνας σας στην αρχή είναι βασική, αντί να βάζετε κατευθείαν τη Lulla ως αντικατάσταση και να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα.
 3. Αγκαλιάστε τη Lulla για να απορροφήσει τη μυρωδιά σας.
 4. Γνωρίστε τη Lulla στο μωρό σας σε ασύγχρονη στιγμή από τον ύπνο και όταν δεν είναι κουρασμένο. Ξεκινήστε με απενεργοποιημένο τον ήχο και πολύ απλά παίξτε μαζί της.
 5. Χρησιμοποιείστε φράσεις όπως “αυτή είναι η Lulla, είναι ο/η φίλος/η σου, της αρέσει να σου κρατάει παρέα όταν κοιμάσαι.”
 6. Μετά από μια μέρα ενσωμάτωσης της Lulla, ενεργοποιείστε τον ήχο και δείτε πως αντιδράει το μωρό, συνεχίστε το παιχνίδι, αγκαλίτσες και το φαγητό κοντά στη Lulla.
 7. Συζητήστε με το παιδί σας για τη Lulla, μάθετε την καλύτερα, παρέα. Δώστε της όνομα, βάλτε της ρουχαλάκια, μιλήστε και παίξτε μαζί της. Εξοικειωθείτε!
 8. Τώρα, το επόμενο βήμα μπορεί να πάρει 1 μέρα έως 1 εβδομάδα: Εισάγετε τη κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και βάλτε τη στη ρουτίνα σας μέχρι να δείτε την ανταπόκριση του παιδιού. Μην βιάζεστε να δείτε κατευθείαν αποτελέσματα, η απόρριψη ενός νέου αντικειμένου κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι φυσιολογική, αν και ο σχεδιασμός της Lulla διευκολύνει τη διαδικασία.


Η LULLA ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!

To the main pageNext article