Παιχνίδια

Τα ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Jabadabado είναι τέλεια για το παιδί σας!

Eίναι διαχρονικά και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά! Τα παιδιά μαθαίνουν συνεχώς πράγματα μέσα από το σχεδιασμό, τα χρώματα, τα σχήματα αλλά και την αίσθηση που έχει ενα ξύλινο παιχνίδι.

Τα παιδιά συχνά είναι "σκληρά" με τα παιχνίδια τους και τα "κακομεταχειρίζονται" ανακαλύπτοντας τα. Ένα ξύλινο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα υψηλής αντοχής, από ποιοτικά και ασφαλή υλικά. Δεν σπάει εύκολα, δεν φθείρεται, δεν ξεθωριάζει. Το ξύλο είναι συμπαγές υλικό, οπότε είναι δύσκολο να καταστραφεί και καθαρίζετε εύκολα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους είναι ότι μεγαλώνουν μαζί με το παιδί σας! Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αναπτύσσουν τη φαντασία τους απλά χρησιμοποιώντας τα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε πιο σύνθετα σενάρια όπως συζητήσεις γεωμετρίας και φυσικής και για την επίλυση προβλημάτων. Όσο αναπτύσσονται οι δεξιότητες και οι πνευματικές ικανότητες του παιδιού, αυξάνονται και οι χρήσεις, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την ικανότητα.

Ενθαρρύνουν τη φαντασία και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να πάρουν τον έλεγχο! Τα παιχνίδια που έχουν τη μορφή οχημάτων, τροφίμων ή κοινών ειδών οικιακής χρήσης, ενθαρρύνουν τα παιδιά να μάθουν πράγματα μέσα από τη καθημερινότητα τους. Αυτά που έχουν βασικά σχήματα, όπως παραλληλόγραμμα, κύβους, τρίγωνα και κύκλους και επιτρέπουν στα παιδιά να διερευνήσουν τις χρήσεις τους και να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να τα χρησιμοποιήσουν σε διαφορετικούς τομείς. 

Οι θόρυβοι και τα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά μπορούν να διακόψουν τη διαδικασία σκέψης ενός παιδιού ή να περιορίσουν τη παιδική φαντασία. Όταν τα παιδιά παίζουν με ξύλινα παιχνίδια, μπορούν να κάνουν τους ήχους αντί να ακούνε το παιχνίδι και έτσι, είναι πιο συγκεντρωμένα. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται και η αλληλεπίδραση και το ομαδικό παιχνίδι.

Με τα ξύλινα παιχνίδια καλλιεργείται και η επίλυση προβλημάτων καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οπτικές αναπαραστάσεις. Τα γενικότερα σχήματα και μεγέθη, βοηθούν τα παιδιά να βρουν πώς πρέπει να τα ταιριάξουν για να βρουν τη λύση. 

Δραστηριότητες όπως η κατασκευή πύργων, η προσεκτική τοποθέτηση των κομματιών έτσι ώστε οι πύργοι να μην ανατραπούν, απαιτούν από τα παιδιά να δώσουν προσοχή στην απόσταση και την τοποθέτηση. Όταν τα παιδιά αρχίζουν να βλέπουν οπτικά πώς τα στοιχεία ταιριάζουν μεταξύ τους, αυτό βελτιώνει και το συντονισμό των χεριών και των ματιών τους. 

Καθώς τα παιδιά χειρίζονται ξύλινα παιχνίδια, αναπτύσσουν επίσης τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητές. Τα μωρά και τα νήπια αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες καθώς τα χεράκια τους είναι πιο στρουμπουλά και δύσκαμπτα , ενώ τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξύλινα σχήματα, χάντρες και ράβδους για να επικεντρωθούν σε λεπτότερους χειρισμούς, στρίψιμο του καρπού και άλλες κινητικές δεξιότητες.

Τέλος, τα ξύλινα παιχνίδια έχουν τη δική τους μοναδική αισθητική! Προσθέτουν θετική ενέργεια στη διαδικασία εκμάθησης με τα φωτεινά τους χρώματα, ακόμα κι αν απλά κάθονται σε ένα ράφι. Αλλά και αυτά που έχουν το χρώμα του ξύλου, κάνουν το δωμάτιο να είναι όμορφο, χωρίς να αποσπούν την προσοχή των παιδιών όταν εργάζονται. Ακόμη αποτελούν και ένα μοναδικό στοιχείο διακόσμησης για τον χώρο!