ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2103422583
Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR MAX Union Jack
Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR MAX Union Jack Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR MAX Union Jack Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR MAX Union Jack Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR MAX Union Jack

Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR MAX Union Jack


 

125.00 

SJM5
Διαθέσιμο
+

Συνδυάστε με κράνος Kiddimoto
για  απόλυτη ασφάλεια
Δείτε το ΕΔΩ

 

Σου αρέσει να τρέχεις και να εξερευνάς νέους δρόμους παρέα με τους φίλους σου! 

Θέλεις ένα όμορφο και ασφαλές ποδήλατο για να μάθεις να ισορροπείς και μετά δεν σε πιάνει κανέις!

Τα ποδήλατα ισορροπίας Kiddimoto της σειράς Super Junior Max είναι απο τα πιο ασφαλή με σχέδια που θα ξετρελάνουν εσένα και τους φίλους σου!

Είναι εξαιρετική επιλογή ως το πρώτο ποδήλατο του παιδιού γιατί τα Super Junior Max είναι από τα ελάχιστα ποδήλατα που κυκλοφορούν και διαθέτουν αποκλειστικά φρένο για το πίσω τροχό γι'αυτό και είναι πολύ ασφαλήΈχει μεταλλικό σκελετό, είναι ελαφρύμε λαβή στο πίσω μέρος της σέλας για να βοηθάει στη καθοδήγηση του παιδιού και ρόδες με αέρα.

Χαρακτηριστικά:

 • Φρένο για το πίσω τροχό για περισσότερη ασφάλεια
 • Ειδική λαβή στη σέλα για στηρίζετε το παιδί στα πρώτα του βήματα
 • Βάρος 4.1 kg ιδανικό για το παιδί, αλλά και εύκολο στη μεταφορά του
 • Μεταλλικός σκελετός
 • Ρυθμιζόμενη θέση με μαλακό μαξιλαράκι
 • Ρόδες με αέρα για να εξασφαλίζουν μία άνετη και ασφαλή βόλτα στο παιδί. 
 • Προορίζονται για ηλικίες 18 μηνών-5 ετών

H Kiddimoto είναι η Νο1 εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων ισορροπίας. Σχεδιάζονται στη Μεγάλη Βρετανία και διαθέτουν σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο της Βασίλισσας (Queen's Award)  για την καινοτομία και το υψηλό επίπεδο των προϊόντων τους. 

Το ποδήλατο ισορροπίας, είναι ουσιαστικά ένα εκπαιδευτικό ποδήλατο χωρίς πεδάλια, που βοηθάει το παιδί να μάθει να ισορροπεί και να στρίβει.

Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για την εκμάθηση ποδηλάτου από τις βοηθητικές ρόδες γιατι η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό, αλλά και πιο ευεργετικό για τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Όταν το παιδί μαθαίνει ποδήλατο ξεκινώντας με τις βοηθητικές ρόδες, μαθαίνει πρώτα να κάνει πεντάλ και μετά να ισορροπεί. Όταν μαθαίνει με ποδήλατο ισορροπίας, πρώτα μαθαίνει να ισορροπεί και μετά μαθαίνει το πεντάλ. Η ισορροπία είναι πολύ πιο δύσκολο να κατακτηθεί και όσο το παιδί μεγαλώνει, τόσο νιώθει ότι θα δυσκολευτεί να μάθει να ισορροπεί.

Τον πρώτο καιρό θα δείτε το παιδί να κάθεται απλά στο ποδήλατο και να μετακινείται σπρώχνοντας με τα πόδια του το έδαφος. Στην αρχή θα οδηγεί με τουλάχιστον το ένα πόδι πατώντας στο έδαφος. Όσο σιγουρεύεται, θα ξεκινήσει να σηκώνει και τα δύο πόδια του από το έδαφος. Αποκτώντας αυτοπεποίθηση όλο και λιγότερο θα ακουμπάει τα πόδια του στο έδαφος, όλο και καλύτερα θα ισορροπεί και μόνο όταν το ποδήλατο γέρνει θα ακουμπάει το πόδι του στο έδαφος για να δώσει ώθηση ποδήλατό του. 

Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν σε ένα ποδήλατο ισορροπίας την εξάσκησή τους από την ηλικία των 18 μηνών και πρόκειται για μία απασχόληση που θα τα ενθουσιάσει!

Έχει αποδειχτεί με έρευνες ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν ένα ποδήλατο ισορροπίας για 20-30 λεπτά, 2 φορές την εβδομάδα είχαν:

 • Σημαντική βελτίωση στη στατική και δυναμική τους ισορροπία
 • Σημαντική βελτίωση στο διμερή συντονισμό
 • Αισθητή βελτίωση στην αυτοπεποίθησή τους

Δεν είναι καθόλου αργά λοιπόν να ξεκινήσετε και εσείς! Τι λέτε; Πάμε βόλτα; 

***Προσφορά! Αγοράζοντας ένα ποδήλατο ισορροπίας και ένα κράνος, σας κάνουμε δώρο ένα ζευγάρι γάντια!

Διασκεδάζουμε κάθε βόλτα με τα ποδήλατα μας και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι απο την αγορά τους, όμως απαιτείται και η ώθηση των γονέων διασκεδάζοντας παράλληλα με τα παιδιά.

Έχουμε αγοράσει το ποδήλατο και μέσω της νονας του Γιάννη τα γάντια και το κουδουνακι. (θέλουμε και το ίδιο κράνος και σε λίγο καιρό άλλο ένα ποδήλατο για τον μικρό μας Πάνο :D)
Μπορώ να σας πω ως νέα μαμά πως είναι η καλύτερη αγορά που έχουμε κάνει!
Ο Γιαννης ήταν 2 χρόνων όταν το απέκτησε και από την πρώτη στιγμή έγινε η μεγάλη του αγάπη.
Μετά από λίγη εξάσκηση, πλέον του είναι παιχνιδάκι. Το ωραίο στα πρώτα του βήματα, ήταν πως μπορούσε μόνος του να στηριχτεί ώστε να μην πέσει οπότε και εμείς να μην έχουμε το άγχος της πτώσης.
Σήμερα είναι 2.5 χρόνων και κάθε μέρα θα κάνουμε μια βόλτα σίγουρα 1-2 ώρες. Κατεβαίνει όλες τις κατηφόρες με μεγάλη ταχύτητα και είναι εντυπωσιακό πόσο έχει αναπτύξει την ισορροπία του, πράγμα που τον γεμίζει αυτοπεποίθηση.
Το άλλο μεγάλο καλό είναι πως από αυτήν την ηλικία έχει μάθει να οδηγεί υπεύθυνα. Πάντα θα κοιτάξει για τυχόν αμάξια, και βέβαια δεν δέχεται να οδηγήσει χωρίς κράνος.
Να πω και πως το ποδήλατο είναι ιδανικό για ανώμαλους δρόμους.
Και τέλος ως γονείς έχουμε βρεί και εμείς την χαρά μας γιατί όπου και να πάμε, λίγο χώρο να έχει, και είναι απασχολημένος για πολύ ώρα χωρίς να φοβόμαστε μην χτυπήσει.

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι απά αυτη την αγορά. Αγοράσαμε τα ποδήλατα όταν τα παιδιά ήταν 2 ετών και πολύ σύντομα κατανόησαν την έννοια την ισορροπίας και πλέον στα 3,5 , μιλάμε για ταχύτητα!!!!!!!

Τα παιδιά που μαθαίνουν να κάνουν ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες, γνωστές ως ρόδες εξάσκησης, μαθαίνουν να κάνουν πετάλι αλλά όχι να ισορροπούν γιατί οι έξτρα ρόδες κρατούν την ισορροπία. Έτσι, όταν βγάζουν τις βοηθητικές, το παιδί πρέπει να μάθει από την αρχή να κάνει ποδήλατο γιατί δεν ισορροπεί σωστά και πρέπει να κάνει και πετάλι.
 
Σκεφτείτε ένα παιδί σε ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες, έχει κλίση προς τα έξω, όταν πρέπει να στρίψει σε μια γωνία
για να κρατήσει τις ρόδες στο έδαφος. Τώρα σκεφτείτε οτι ένας σωστός ποδηλάτης κλίνει προς τα μέσα όταν φτάσει σε μια γωνία. Η χρήση ποδηλάτων ισορροπίας διδάσκει τη σωστή τεχνική από την αρχή.
 
 
Ξεκινώντας σε ένα ποδήλατο ισορροπίας τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες ισορροπίας πάνω στη σέλα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν πετάλι. Έπειτα, όταν τελικά είναι έτοιμα να κάνουν ποδήλατο με πετάλια, το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να μάθουν πώς κάνοντας πετάλια δημιουργούν την ορμή για να κινηθούν.

Η ιδέα είναι ότι ο μικρός αναβάτης κάθεται στη σέλα και χρησιμοποιεί τα πόδια για να ισορροπήσει το σώμα του. Καθώς προχωρούν, μπορούν να σηκώσουν και τα δύο πόδια από το έδαφος, γι'αυτό λέγεται και ποδήλατο ισορροπίας. Ορισμένα ποδήλατα ισορροπίας έχουν φρένο στον πίσω τροχό και έτσι οι μικροί αναβάτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να επιβραδύνουν πιο εύκολα.
 
 
Ως θρύλος της Βρετανικής ποδηλασίας ο Chris Hoy λέει: "Πάντα πίστευα στο γεγονός ότι οι βοηθητικές ρόδες δεν είναι καλές για τα παιδιά γιατί πραγματικά δεν μαθαίνουν να έχουν ισορροπία. Ένα ποδήλατο ισορροπίας μαθαίνει αυτό το σημαντικό κομμάτι της ισορροπίας. Τα παιδιά νοιώθουν ασφαλή γιατί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μετακινούνται σπρώχνοντας με τα πόδια τους το έδαφος."
 
 
Ένας top ποδηλάτης, Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Craig Maclean, δίνει έμφαση στο ερώτημα τι πρέπει οι γονείς να διαλέξουν για το πρώτο ποδήλατο του παιδιού τους. "Θα έλεγα ένα ποδήλατο ισορροπίας χωρίς αμφιβολία" λέει. "Μπορείς να μάθεις να κάνεις πετάλι σε οποιαδήποτε ηλικία, αυτό είναι το εύκολο σημείο, αλλά όσο νωρίτερα αναπτύξουν την ισορροπία τους τόσο το καλύτερο."
 
 
Ο Carl Burgward από το Pedalling History Bicycle Museum στην Νέα Υόρκη "χλευάζει" την χρήση των βοηθητικών ροδών ως "δεκανίκι." "Δεν μαθαίνουν τίποτα", λέει. "Το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν την αγωνία στην εκμάθηση του ποδηλάτου."
 
Δείτε και μόνοι σας πόσο εύκολο είναι!
 
  
 
Διδάξτε ένα παιδί να οδηγεί πρώτα ένα ποδήλατο ισορροπίας και θα προχωρήσει στην οδήγηση ενός ποδηλάτου με πεντάλ (χωρίς βοηθητικές ρόδες) πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερη αναστάτωση από ό,τι πιστεύετε!

Ευχαριστούμε τον κύριο Σεβαστέλια για το καταπληκτικό αυτό βίντεο των παιδιών του!

"Διασκεδάζουμε κάθε βόλτα με τα ποδήλατα μας και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι απο την αγορά τους, όμως απαιτείται και η ώθηση των γονέων διασκεδάζοντας παράλληλα με τα παιδιά."

Ευχαριστούμε τη κα Μαμούγκα και τον μικρούλη της για το βίντεο!

"Το ποδήλατο ισσοροπίας ήταν η καλύτερη επιλογή που κάναμε για τον μικρό μας. Το ανέβηκε μόλις 18 μηνών και μέσα σε μια βδομάδα κατάλαβε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα πόδια του για να το περπατήσει. Τωρα πια- κοντεύει τριών χρονών- ανεβαίνει και το χειρίζεται με απόλυτη ευχαίρεια. Έχει μάθει να κάνει πολύ καλή ισσοροπία που τον βοήθησε και στο περπάτημα του. Είναι η αγαπημένη του βόλτα όταν βγαίνουμε οικογενειακώς με τα ποδήλατα. Και χαρίζει άπειρα χαμόγελα στον κόσμο που τον βλέπει εξω. Στο βιντεο φαίνεται πόσο καλα μπορεί να ισορροπει!"

Ευχαριστούμε μαι ακόμη μαμά για τις φωτογραφίες και τα σχόλια της!

 
 
 
 
"Με το ποδήλατο έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένη αλλά τώρα που είναι σχεδόν 32 μηνών το δικό μου παιδί ξεκίνησε να το ευχαριστιέται ενώ το είχαμε απο 2 χρόνων πάρει αλλά κάπως βρίσκαν τα πόδια του στα πίσω ψαλίδια στη προσπάθεια του να κάνει βήματα με τα πόδια..απο την άλλη δεν ένιωθε άνετα να κάθεται στη σέλα και το πήγαινε σχεδόν όρθιος αλλά τώρα όμως πραγματικά έχει ξεθάρρεψει, σηκώσαμε και τη σέλα, δεν κάνει όρθιος και δεν βλέπω να βρίσκει πίσω στα ψαλίδια!
Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε άλλους γονείς καθώς βοηθά στην εκμάθηση ισορροπίας του παιδιού και συγχρόνως στην αυτοπεποίθηση του..το παιδί το χειρίζεται με ευκολία και το παρκάρει με άνεση όπου θέλει καθώς στερεώνεται πολύ εύκολα!! Η συμβουλή μου είναι οτι όπως σε όλα το κάθε παιδί θέλει το χρόνο του, οπότε μην βιαστούν να απογοητευτούν γιατί είναι εργαλείο το οποίο δεν πάει χαμένο..."

Γιατί ποδήλατο ισορροπίας

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια είναι ότι για να μάθει ένα παιδί ποδήλατο έπρεπε να περάσει από τις βοηθητικές ρόδες. Όταν εμφανίστηκαν τα ποδήλατα ισορροπίας κάποιοι γονείς θέλησαν να τα δοκιμάσουν, τα αποτελέσματα ήταν τόσο θεαματικά που γρήγορα άρχισαν να εξαπλώνονται τα θεαματικά τους αποτελέσματα από στόμα σε στόμα. Σήμερα όλο και περισσότεροι γονείς γνωρίζουν την αποτελεσματική αυτή μέθοδο εκμάθησης ποδηλάτου και προτιμούν τα ποδήλατα ισορροπίας για τα παιδιά τους.

Τι είναι το ποδήλατο ισορροπίας.

Με μια πρώτη ματιά το ποδήλατο ισορροπίας μοιάζει με τα άλλα ποδήλατα, έχει ρόδες, τιμόνι, σέλα. Ωστόσο του λείπουν δύο σημαντικά πράγματα, τα πετάλια!

Ο λόγος είναι γιατί το σημαντικότερο για ένα παιδί είναι να μάθει πρώτα ισορροπία και μετά να κάνει πετάλι. Με ένα ποδήλατο ισορροπίας τα παιδιά επικεντρώνονται και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το σώμα τους με συντονισμένες κινήσεις για να ισορροπήσουν, να στρίψουν, να σταματήσουν. Η ισορροπία και το πετάλι είναι δύο εντολές που προέρχονται από διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, έτσι το να τα μαθαίνει ένα ένα το παιδί το κάνει πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

5 λόγοι για να δοκιμάσετε το ποδήλατο ισορροπίας.

 1. ΑΣΦΑΛΕΣ τα ποδήλατα ισορροπίας είναι πιο ασφαλή από τα τρίκυκλα ποδήλατα και τα ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες. Τα τρίκυκλα και αυτά με τις βοηθητικές είναι αργά, άβολα για ελιγμούς και εύκολα να αναποδογυρίσουν σε ανώμαλες επιφάνειες. Το παιδί πάνω σε ένα ποδήλατο ισορροπίας επικεντρώνεται στην ισορροπία και δεν αιφνιδιάζεται από μια απώλεια της ισορροπίας και είναι λιγότερο πιθανό να πέσει.
 2. ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟAντί να παρακαλάτε εσείς το παιδί σας να βγεί έξω να παίξει, θα σας το ζητάει αυτό. Τα παιδιά αγαπούν την ανεξαρτησία και την αίσθηση της ολοκλήρωσης που παίρνουν από την οδήγηση ενός ποδηλάτου ισορροπίας. Ο κόσμος σταματάει να τα δεί, τα παιδιά τρέχουν γύρω τους να το δούν έτσι γρήγορα συνειδητοποιούν ότι είναι cool να οδηγάνε ένα ποδήλατο ισορροπίας και θέλουν να είναι μέρος αυτής της δράσης.
 3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Πολλοί γονείς διστάζουν να αγοράσουν ένα ποδήλατο ισορροπίας γιατί θεωρούν ότι είναι ακριβό.   Η πραγματρικότητα όμως είναι ότι το ποδήλατο ισορροπίας μπορεί να αντικαταστήσει ένα τρίκυκλο ποδήλατο ή  το ποδήλατο με βοηθητικές. Το παιδί μπορεί να το χρησιμοποιήσει για 2 με 3 χρόνια μέχρι να μεταβεί κατευθείαν στο ποδήλατο χωρίς βοηθητικές  ρόδες.
 4. ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Ένα ποδήλατο ισορροπίας δεν μαθαίνει στο παιδί μόνο να ισορροπεί. Είναι σχεδιασμένο να προτρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα χέρια τουα, να σηκώνουν τα πόδια τους όταν κινούνταιι και με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν οι μυς τους, βελτιώνονται, συντονίζονται οι κινητικές τους δεξιότητες και γίνονται πιο ευκίνητα.
 5. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ Το ποδήλατο ισορροπίας είναι μικρό, ελαφρύ και μεταφέρεται εύκολα όπου και αν πάτε. Τα παιδιά μπορούν να κινούνται στα πεζοδρόμια ή σε ποδηλατόδρομους με μέτριες ταχύτητες και να συνοδεύουν τους γονείς σε κάθε τους βόλτα. Όλοι μαζί διασκεδάζουν έξω από το σπίτι  και είναι σαν να εξερευνούν τον κόσμο  της πόλης ή της υπαίθρου.
 6. ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Τα παιδιά που οδηγούν ποδήλατα ισορροπίας και έχουν κατακτήση την ισορροπία τους έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και γίνονται ανεξάρτητα πιο γρήγορα. Είναι σύνηθες τα παιδιά αυτά να μπορούν με ευκολία να κάνουν ποδήλατο με πετάλι από την ηλικία των 5 ή 6 ετών. Απλά δώστε τους ένα ποδήλατο και χωρίς να χρειαστεί να τα κρατάτε, να τρέχετε δίπλα τους ή να νοιώθουν φόβο, δείτε τα να φεύγουν με σιγουριά και ασφάλεια.

Γιατί όχι στις βοηθητικές ρόδες

Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε να κάνουμε ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα σε αυτή τη μέθοδο. Το παιδί που μαθαίνει ποδήλατο με τις βοηθητικές ρόδες, μαθαίνει πρώτα να κάνει πετάλι και μετά να ισορροπεί. Ενώ με τα ποδήλατα ισορροπίας πρώτα μαθαίνει να ισορροπεί και μετά να κάνει πετάλι. Η ισορροπία είναι είναι πιο δύσκολο να κατακτηθεί όσο το παιδί μεγαλώνει. Δεν μάθαίνουν να στρίβουν σωστά. Όταν το παιδί θέλει να στρίψει με ένα ποδήλατο με βοηθητικές αντί να μάθει να χρησιμοποιεί και να τοποθετεί σωστά το σώμα του στις στροφές, μαθαίνει να στρίβει χρησιμοποιώντας το τιμόνι και γέρνοντας στην αντίθετη κατεύθυνση για να μην ανατραπεί. Όταν βγάλει τις βοηθητικές ρόδες θα πρέπει να ξε-μάθει ότι γνωρίζει και να μάθει κάτι εντελώς καινούριο.

 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

 

Τα ποδήλατα ισορροπίας είναι κατασκευσμένα για παιδιά ακόμα και από 2 ετών. Ένα παιδί που έχει κατακτήσει το περπάτημα, το τρέξιμο και γενικότερα έχει μάθει να ελέγχει το σώμα του αρκετά μπορεί και να μάθει να χρησιμοποιεί το ποδήλατο ισορροπίας. Είναι σημαντικό να είναι η σέλα στο κατάλληλο ύψος (2.5εκ χαμηλότερο από τον καβάλο του παιδιού) έτσι ώστε το παιδί να ακουμπάει τα πόδια του καλά στο έδαφος. Τα παιδά λατρεύουν την αίσθηση ανεξαρτησίας που έχουν, είναι μόνοι τους πάνω στο ποδήλατο ισορροπίας ξεκινούν να σπρώχνουν με τα πόδια από την πρώτη μέρα και σιγά σιγά σηκώνουν τα πόδια τους πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση της ισορροπίας. Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο πιο εύκολα μαθαίνει ισορροπία ενώ όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πολύ  δυσκολεύεται. Επίσης το ποδήλατο είναι μια πολύ καλή άσκηση την οποία όσο πιο μικρό τη μαθαίνει το παιδί τόσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσει την καλή συνήθεια της άσκησης γενικότερα στη ζωή του.

Στο mysunshine διαλέξαμε να φέρουμε για τα παιδά τα καλύτερα ποδήλατα ισορροπίας της εταιρείας Kiddimoto Η Kiddimoto είναι η Νο 1 κατασκευάστρια εταιρεία ποδηλάτων ισορροπίας και έχει βραβευτεί για την εργονομία  και την καινοτομία της πολλές φορές.