ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2103422583
Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR BLUE
Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR BLUE Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR BLUE Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR BLUE Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR BLUE

Kiddimoto: Ποδήλατο ισορροπίας SUPER JUNIOR BLUE


 

74.90 

SJ4
Εξαντλήθηκε

Συνδυάστε με κράνος Kiddimoto
για  απόλυτη ασφάλεια
Δείτε το ΕΔΩ

Το Νο1 ποδήλατο ισορροπίας για να ξεκινήσει το παιδί σας τα πρώτα του βήματα!

Τα Super Jurior της Kiddimoto αποτελούν τη βασική μεταλλική σειρά για παιδιά απο 18 μηνών.

Είναι εξαιρετική επώνυμη επιλογή ως το πρώτο ποδήλατο του παιδιού σας γιατί έχουν μεταλλικό σκελετό, είναι πολύ ελαφριά, έχουν ρυθμιζόμενη θέσηλάστιχα που δεν τρυπιούνται εύκολα με αέρα. 

Σχεδιάζονται στη Μεγάλη Βρετανία και διαθέτουν σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο της Βασίλισσας (Queen's Award)  για την καινοτομία και το υψηλό επίπεδο των προϊόντων τους.

Χαρακτηριστικά:

  • Βάρος 3.3 kg ιδανικό για το παιδί, αλλά και εύκολο στη μεταφορά του
  • Μεταλλικός σκελετός
  • Ρυθμιζόμενη θέση με μαλακό μαξιλαράκι
  • Λάστιχα υψηλής αντοχής που δεν τρυπιούνται εύκολα
  • Ρόδες με αέρα για να εξασφαλίζουν μία άνετη και ασφαλή βόλτα
  • Προορίζονται για ηλικίες 18 μηνών-5 ετών. 

Το ποδήλατο ισορροπίας, είναι ουσιαστικά ένα εκπαιδευτικό ποδήλατο χωρίς πεδάλια, που βοηθάει το παιδί να μάθει να ισορροπεί και να στρίβει.

Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για την εκμάθηση ποδηλάτου από τις βοηθητικές ρόδες γιατι η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό, αλλά και πιο ευεργετικό για τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Όταν το παιδί μαθαίνει ποδήλατο ξεκινώντας με τις βοηθητικές ρόδες, μαθαίνει πρώτα να κάνει πεντάλ και μετά να ισορροπεί. Όταν μαθαίνει με ποδήλατο ισορροπίας, πρώτα μαθαίνει να ισορροπεί και μετά μαθαίνει το πεντάλ. Η ισορροπία είναι πολύ πιο δύσκολο να κατακτηθεί και όσο το παιδί μεγαλώνει, τόσο νιώθει ότι θα δυσκολευτεί να μάθει να ισορροπεί.

Τον πρώτο καιρό θα δείτε το παιδί να κάθεται απλά στο ποδήλατο και να μετακινείται σπρώχνοντας με τα πόδια του το έδαφος. Στην αρχή θα οδηγεί με τουλάχιστον το ένα πόδι πατώντας στο έδαφος. Όσο σιγουρεύεται, θα ξεκινήσει να σηκώνει και τα δύο πόδια του από το έδαφος. Αποκτώντας αυτοπεποίθηση όλο και λιγότερο θα ακουμπάει τα πόδια του στο έδαφος, όλο και καλύτερα θα ισορροπεί και μόνο όταν το ποδήλατο γέρνει θα ακουμπάει το πόδι του στο έδαφος για να δώσει ώθηση ποδήλατό του. 

Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν σε ένα ποδήλατο ισορροπίας την εξάσκησή τους από την ηλικία των 18 μηνών και πρόκειται για μία απασχόληση που θα τα ενθουσιάσει!

Δείτε και το video!

Έχει αποδειχτεί με έρευνες ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν ένα ποδήλατο ισορροπίας για 20-30 λεπτά, 2 φορές την εβδομάδα είχαν:

  • Σημαντική βελτίωση στη στατική και δυναμική τους ισορροπία
  • Σημαντική βελτίωση στο διμερή συντονισμό
  • Αισθητή βελτίωση στην αυτοπεποίθησή τους

Μην ξεχνάτε για την ασφάλεια του παιδιού σας να φοράει πάντα κράνος! Τα πιο ασφαλή κράνη είναι της Kiddimoto!

***Προσφορά! Αγοράζοντας ένα ποδήλατο ισορροπίας και ένα κράνος, σας κάνουμε δώρο ένα ζευγάρι γάντια!

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, το παιδί το έχει χαρεί πάρα πολύ, αν και τους χειμερινούς μήνες δεν το χρησιμοποιήσαμε πολύ.
Είναι πολύ εύκολο να προσαρμόσεις την σέλα και το τιμόνι, τόσο που αν βρεθούμε σε πάρκο ή πλατεία και κάποιο άλλο παιδάκι θέλει να κάνει μια βόλτα είναι εύκολο να προσαρμόσουμε αμέσως το ποδήλατο στα μέτρα του άλλου παιδιού και έπειτα να το επαναφέρουμε. Είναι ελαφρύ. Χωράει στο πορτ μπαγκάζ ακόμη και μικρού αυτοκινήτου ή έστω στην καμπίνα.
Επίσης εμείς έχουμε βάλει ένα κουδουνάκι στο τιμόνι, καλαθάκι και φωτάκια led μπροστά και πίσω.
Το παιδί με το ποδήλατο αυτό έμαθε να χρησιμοποιεί τα πόδια του σαν φρένο και ταυτόχρονα να καθορίζει την κίνηση των τροχών, πράγμα το οποίο δεν κατάφερνε με άλλα ποδήλατα.

Τα παιδιά που μαθαίνουν να κάνουν ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες, γνωστές ως ρόδες εξάσκησης, μαθαίνουν να κάνουν πετάλι αλλά όχι να ισορροπούν γιατί οι έξτρα ρόδες κρατούν την ισορροπία. Έτσι, όταν βγάζουν τις βοηθητικές, το παιδί πρέπει να μάθει από την αρχή να κάνει ποδήλατο γιατί δεν ισορροπεί σωστά και πρέπει να κάνει και πετάλι.
 
Σκεφτείτε ένα παιδί σε ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες, έχει κλίση προς τα έξω, όταν πρέπει να στρίψει σε μια γωνία
για να κρατήσει τις ρόδες στο έδαφος. Τώρα σκεφτείτε οτι ένας σωστός ποδηλάτης κλίνει προς τα μέσα όταν φτάσει σε μια γωνία. Η χρήση ποδηλάτων ισορροπίας διδάσκει τη σωστή τεχνική από την αρχή.
 
 
Ξεκινώντας σε ένα ποδήλατο ισορροπίας τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες ισορροπίας πάνω στη σέλα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν πετάλι. Έπειτα, όταν τελικά είναι έτοιμα να κάνουν ποδήλατο με πετάλια, το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να μάθουν πώς κάνοντας πετάλια δημιουργούν την ορμή για να κινηθούν.

Η ιδέα είναι ότι ο μικρός αναβάτης κάθεται στη σέλα και χρησιμοποιεί τα πόδια για να ισορροπήσει το σώμα του. Καθώς προχωρούν, μπορούν να σηκώσουν και τα δύο πόδια από το έδαφος, γι'αυτό λέγεται και ποδήλατο ισορροπίας. Ορισμένα ποδήλατα ισορροπίας έχουν φρένο στον πίσω τροχό και έτσι οι μικροί αναβάτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να επιβραδύνουν πιο εύκολα.
 
 
Ως θρύλος της Βρετανικής ποδηλασίας ο Chris Hoy λέει: "Πάντα πίστευα στο γεγονός ότι οι βοηθητικές ρόδες δεν είναι καλές για τα παιδιά γιατί πραγματικά δεν μαθαίνουν να έχουν ισορροπία. Ένα ποδήλατο ισορροπίας μαθαίνει αυτό το σημαντικό κομμάτι της ισορροπίας. Τα παιδιά νοιώθουν ασφαλή γιατί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μετακινούνται σπρώχνοντας με τα πόδια τους το έδαφος."
 
 
Ένας top ποδηλάτης, Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Craig Maclean, δίνει έμφαση στο ερώτημα τι πρέπει οι γονείς να διαλέξουν για το πρώτο ποδήλατο του παιδιού τους. "Θα έλεγα ένα ποδήλατο ισορροπίας χωρίς αμφιβολία" λέει. "Μπορείς να μάθεις να κάνεις πετάλι σε οποιαδήποτε ηλικία, αυτό είναι το εύκολο σημείο, αλλά όσο νωρίτερα αναπτύξουν την ισορροπία τους τόσο το καλύτερο."
 
 
Ο Carl Burgward από το Pedalling History Bicycle Museum στην Νέα Υόρκη "χλευάζει" την χρήση των βοηθητικών ροδών ως "δεκανίκι." "Δεν μαθαίνουν τίποτα", λέει. "Το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν την αγωνία στην εκμάθηση του ποδηλάτου."
 
Δείτε και μόνοι σας πόσο εύκολο είναι!
 
  
 
Διδάξτε ένα παιδί να οδηγεί πρώτα ένα ποδήλατο ισορροπίας και θα προχωρήσει στην οδήγηση ενός ποδηλάτου με πεντάλ (χωρίς βοηθητικές ρόδες) πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερη αναστάτωση από ό,τι πιστεύετε!

Φωτογραφίες απο τον κο Παπαδόπουλο και το ποδήλατο ισορροπίας Super Jurior της Kiddimoto.